همشهری، مریم باقرپور: برای رسیدن به دریاچه های غربی پایتخت باید حداقل یک ساعت تردد کرد و با رسیدن به آن در هوای مطبوع ساعتی را سپری کرد و ساعتی را به ماهیگیری یا قایقرانی گذراند.
دریاچه عسل
از جمع شدن آب ۸ چشمه محلی در ارتفاعات برغان شــکل گرفته و نام آن از محله ای با همین نام به نام «عسل گره خرمن» گرفته است. در این دریاچه درکنار امکان گرفتن ماهی قزل آلا و قایق سواری، امکاناتی فراهم شده تا علاقه مندان زیرآلاچیق ها استراحت و حتی درصورت تمایل شب را هم کنار دریاچه سپری کنند. این دریاچه در شمالی ترین محدوده جاده برغان قرار دارد و در نزدیکی آن درختان انبوهی دیده می شود که می توان در روزهای گرم تابستان زیر ســایه آنها استراحت کرد. همچنین می توان هنگام برگشت هم ازباغ های فراوان گردو را از تولید کننده خرید.
دریاچه واریان
از دهه ۳۰ به دنبال ایجاد سدکرج شکل گرفت و نامش هم وامدار روستایی با همین عنوان است؛ جایی که لقب تنها روستای آبی کشور را یدک می کشد؛ چون دسترسی به این روستای بکر و زیبا، تنها از طریق قایق امکان پذیر است. البته ورود به این روستا برای هر فردی امکان پذیر نیست و تنها محلی ها و گردشگران با تور می توانند وارد شوند. اما برای آن دسته از افرادی که تنها می خواهند در کنار دریاچه تفریح کنند، پایی نتر از ایستگاه سوارشدن به قایق ها و نزدیک محل پارک خودروها، امکان اتراق کردن هست و می توان چند ساعتی را در این محل سپری کرد.
دریاچه کردان
در اصل رودخانه عریض و طویلی است که از ارتفاعات کهارم سرچشمه می گیرد و با جهت جنوب غربی، از شهرستان ســاوجبلاغ و نظرآباد عبور می کند و در نهایت به رودخانه شور می ریزد. این رودخانه در برخی محدوده ها آنقدر عریض می شــود که دریاچه ای را تشکیل می دهد و به دلیل آب شفاف و صاف، محل مناسبی برای شنا، ماهیگیری و قایقرانی است. به همین دلیل اطراف دریاچه، پارک های سبز بزرگ و محل مناسبی برای پیاده روی و تفریح تدارک دیده اند. برای حضور در کنار این دریاچه باید در محدوده مشخص شده اتراق کنید.
دریاچه طالقان
دریاچه طالقان در نتیجه سدی به همین نام شکل گرفته و به دلیل قرارداشتن در محدوده ای با انواع گیاهــان، جذابیت زیــادی دارد. زیبایی دریاچه صبح زود دوچندان اســت. در این دریاچه می توان انواع ماهی را صید کرد اما شنا در آن ممنوع است. البته باید توجه داشت که مسیرجاده طالقان یک جاده پرپیچ و خم است و می تواند در بعضی از نقاط افراد را غافلگیر کند. همچنین افرادی که قصد پیاده روی اطراف دریاچه ســد طالقــان را دارند باید کفش مناسب همراه خود داشته باشــند. برای نوشیدن آب همراه داشــتن قمقمه و آب معدنی پیشنهاد می شود چون گردشگران شاید نتوانند آب مناسب نوشیدن را به راحتی پیدا کنند.
دریاچه قو
دریاچه مصنوعی قو، داخل بوستانی به نام شهید مصطفی چمران است که با حدود ۴۰ هکتار وسعت، از میانه بلوار سرسبز تا بلندی های کالک و ورودی جاده چالوس ادامه دارد. آب دریاچه هم از رودخانه کرج تامین می شــود که از وســط بوســتان می گذرد و فضایی ایجاد کرده که بازدیدکنندگان در شب های گرم تابستان اطراف رودخانه قدم بزنند. دریاچه مصنوعی ای که در دل بوستان چمران ساخته شده، امکان قایق سواری را برای گردشگران فراهم کرده است. امکان اتراق اطراف این دریاچه هم وجود دارد و می توان ساعتها در آلاچیق ها یا زیر سایه درختان تفریح کرد.
نظر شما